Hovedsiden
Her finner du oss
Aktiviteter og severdigheter
Møter og utstillinger
Laksefisket
Andre tilbud
Resepsjon og kafeteria
Campingplassen
Hytteutleie og rom
Sanitæranleggene
Kontakt oss - Åpningstider
Bildegalleri
Nyttige linker
Kjøp og salg
Wir heißen Sie herzlich willkommen
Welcome to Hokksund Camping
Ledige stillinger
Diverse sider
 
 
  Aktiviteter i mai 2017
ma ti on to fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
juni »»   

 By- og laksefestival med mye musikk og spenning

Torsdag 9. august braker det løs med årets store happening i Hokksund - den årlige by- og laksefestivalen med en rekke konkurranser og innslag. Dette er blitt den store folkefesten i Hokksund de siste årene og det hele starter med «Allsang på Sanden» torsdag kveld. Festen varer helt fram til og med søndag.«Det lokale korslaget» var en kjempesuksess og engasjerte mange mennesker fra hele Hokksund. Dette er videreført i år og fem kor skal kjempe om den gjeve pokalen. I fjor var det Frognes som gikk av med seieren - tett fulgt av Gamle-Hokksund.«Allsang på Sanden» innleder altså årets festival torsdag 9. august. Her kan alle synge med. I fjor ble dette arrangementet en kjempesuksess og det var «stinn brakke» på Sanden denne kvelden. Arrangøren Hokksund Mannskor er klare til å ta imot alle sangglade folk sammen med sitt husorkester «4 Glade lakser».

Hokksunds tøffeste bedrift har også blitt en stor suksess, og i år er det påmeldt hele 15 lokale bedrifter. Hver bedrift stiller med 3 deltagere.

Øvelsen her inneholder «laksesvevet» hvor deltakeren slipper seg ned og berører badering, og svømmer inn til brygga og veksler med deltaker to. Denne svømmer og forserer utlagte hindre og veksler med nummer tre, som skal forsere tømmerlensa. De tre lagene med best tider går videre til finalerunden.

Slaget om Hokksund
I slaget om Hokksund vil det år også kåres Hokksund beste supportergjeng og Hokksund artigste sykkel kåres. I tillegg vil det en tøff konkurranse med mange harde øvelser som vil kåre Hokksunds beste bydel. Kan de andre bydelene utfordre Røren i år - er det store spørsmålet.

- «Den lokale korslaget» ble en kjempesuksess i fjor, og vi gleder oss til å høre mange flotte innslag også i år. I fjor vant bydel Frognes, men hvem tar hjem pokalen i år, spør Håvard Lind i arrangementskomiteen.

På scenen i Skriverparken vil det også bli en rekke underholdningsinnslag med fortrinnsvise lokale utøvere. Det gjelder ikke minst bandet «Earplay» som består av syv musikere fra Hokksund og en blåserrekke som er landskjent.

Sanden Hotell har fredag besøk fra Dirty Deeds, og lørdag varmer «Firer uten styrmann» opp for Fabulous Could Have Beens. Her blir det full rulle hele helga.

Hokksund Camping vil sørge for at alle danselystne får svinge seg lørdag kveld. Det vil som vanlig være mulig å tippe riktig vekten på laksen både fredag og lørdag. Laksen i trappa kan du også se «live», og lørdagen vil det være fiskekonkurranser både for store og små. Fangstene kan du se selv utover dagen på Hokksund Camping. Elva har hatt en fantastisk sesong hittil. Blir det også ny rekord under årets laksefestival?

Også i år blir mulig å blåse sitt eget glass hos Nøstetangen Glass på lørdag.

På Nøstetangen Museum kan du oppleve en reise i norsk glassproduksjon fra 1741 og fram til i dag, hvor Ingrid Nord er hovedutstiller sommeren 2012. Lørdag kl. 13 blir det foredrag hvor Nils-Petter Hobbelstad kåserer om laksefiske i Drammenselva.

På søndag blir det avduking av skilter på Gundersgården, Kolbrækgården, og samtidig blir det en byvandring med fokus på Dynge og Lerbergmoen med Bent Ek og Nils Petter Hobbelstad som guider.Kjerringbæring ble et meget populært innslag under bykampen i fjor. I år står det «kjerringkasting» i programmet, men det er noe usikkert hva arrangørene legger i dette. Det hele skjer selvsagt inne på campingens område.Tilbake


Velkommen til en hyggelig sommer på Hokksund Camping!