Hovedsiden
Her finner du oss
Aktiviteter og severdigheter
Møter og utstillinger
Laksefisket
Andre tilbud
Resepsjon og kafeteria
Campingplassen
Hytteutleie og rom
Sanitæranleggene
Kontakt oss - Åpningstider
Bildegalleri
Nyttige linker
Kjøp og salg
Wir heißen Sie herzlich willkommen
Welcome to Hokksund Camping
Ledige stillinger
Diverse sider
 
 
  Aktiviteter i mai 2017
ma ti on to fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
juni »»   

 Kommer seg endelig på elva

Nå kan Per Hobbelstad og alle andre rullestolbrukere endelig få seg en tur på Drammenselva under trygge forhold. I går ble nemlig den nylig innkjøpte båten med rullestolrampe tatt i bruk. Bak initiativet står Mikkjel Thon - som i årevis har mast på bedre tilgjengelighet for bevegelseshemmede.

 Per Hobbelstad sitter i rullestol, men er en ivrig laksefisker for det. Han bruker normalt fiskeplassen oppunder fossen, men nå kan han med letthet komme seg ut i båt. Her er han sammen med Mikkjel Thon, ordfører Ann Sire Fjerdingstad og båtfører Ole Fredrik Braathen.

 


200.000 kroner og en betydelig innsats fra familien Braathen på Hokksund Camping, har nå gjort at stadig flere kan komme seg ut på elva - enten det er for å fiske eller bare ta seg en båttur. Den nye båten har rullestolrampe og uansett vannstand i elva, er det mulig å få kommet sikkert ombord.

 

Ildsjeler bak

Mikkjel Thon har i en årrekke kjempet for bedre tilgjengelighet til naturopplevelser for folk med bevegelseshemninger. Fiskeplassen ved Kolbrækvannet er hans påfunn, og han har en finger eller to med i den nye plassen ved Sundhaugen i Vestfossen.

 

Thon var også mannen som tok initiativet til å bedre tilgjengeligheten til Drammenselva, men foreslo opprinnelig en rampe på andre siden av elva. Det fikk administrasjonen i kommunen aldri til, til tross for både penger og vilje fra politikernes side. Torsdag fikk han ros av ordfører Ann Sire Fjerdingstad for initiativet.

 

Nå - flere år og mye mer penger etterpå - står både rampe og båt klar til bruk. Skal du ut og fiske, må du som handikappet betale 100 kroner for fiskekortet og det koster 250 kroner timen å leie båten. Bestilling og administrering går via campingplassen, og du må bestille i god tid på forhånd da det trenges en kyndig sjåfør til båten.

 

Bedret beredskap

Det er mye trafikk på Drammenselva i sommermånedene på grunn av laksefisket. Dersom noe skjer må brannvesenet i Nedre Eiker kjøre båten sin til Hokksund og så sette den ut her. Den nye båten har nedsenkbar lem i fronten og kan med letthet brukes som redningsbåt.

 

- Vi kommer til å ta kontakt med både politi og brannvesen slik at de får lett tilgang til båten dersom det skjer noe på elva, sa Gustav Braathen under visningen, som også Rådet for funksjonshemmede var med på.

 Tilbake


Velkommen til en hyggelig sommer på Hokksund Camping!